Informeer vrijblijvend via: [email protected] of bel : 06 – 109 309 91

Hoe het begon

Na ruim tien jaar als accountmanager in de wereld van bak – en streekproducten gewerkt te hebben besloot Niels “zijn carrière als werknemer” aan de wilgen te hangen en werd in januari 2012 zelfstandig ondernemer. Wel een hele verandering ! Voorheen ondernemers adviseren en nu alles zelf doen ! En geen loonstrookje. Tijdens de periode bij de Landwinkel – coöperatie bezocht Niels met veel plezier diverse opendagen, zoals appelpluk - dagen en proeverijen tijdens de Week van de Smaak. Hij stond versteld: zo veel publiek. Ter plekke kreeg hij een sublieme ingeving: mooie producten bakken op evenementen en op de winkelvloer bij o.a. Landwinkels en thuisbakkers inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. Samen genieten van verse producten.

Zijn leerschool

Niels van Til (1973) is al jaren een bakvriend. Hij heeft heel wat culinaire watertjes doorzwommen en werkte nauw samen met diverse proefbakkers, zowel in Nederland als in België.Niels is een creatieve duizendpoot met een liefde voor zowel brood als banket. De oliebollen, appelrondo’s en fruitsloffen zijn ondertussen al enkele jaren op topniveau. Een studiehoofd is de jonge Niels niet, maar op de Hanze Hogeschool van Groningen ontdekte hij tijdens de opleiding Food en Business zijn ware roeping: mensen gelukkig maken via hun smaakpapillen. Al tijdens zijn middelbare schooljaren bakte Niels honderden oliebollen voor goede doelen. In de Friese proefbakkerij, onder het strenge toezicht van zijn chef, Jents Feenstra, mocht hij ervaren hoe het voelde om een heel bakprogramma voor te bereiden. Een harde leerschool voor de enthousiaste bakker, maar wel een essentiële.

Creativiteit

Nog een echte uitlaatklep voor zijn culinaire creativiteit vond Niels bij Arthur Vos een banketchef die hij tijdens de bakcursussen assisteerde. Van hem leerde Niels verrassende smaken combineren, een topgerecht maken met eenvoudige ingrediënten en verfrissende accenten toe te voegen. Al snel bakte hij zich een eigen aanhang bijeen. Zijn passie voor bakken nam toe, en ook de drang om gaandeweg een eigen stijl te ontwikkelen, zeker wanneer hij zelf met een oven en verse appelrondo’s op een opendag bij een Landwinkel ging staan. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en dus bedacht Niels voor zichzelf de moeilijkst mogelijke uitdaging van allemaal: het opstarten van een eigen bakbedrijf. Een belangrijk onderdeel van het concept is de bakkar, een mobiele bakkerij met een verrassend interieur. Niels is niet alleen een bezige bij, maar ook een gezellige bakker én een gepassioneerde inspirator.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ACTIES EN NIEUWSTE RECEPTEN

Niels van Til

M: 06 10930991

E: [email protected]

@BakkenMetNiels 2015

Credits

Ontwikkeling: Optimus Websites

Fotografie: @Majanka Fotografie

Receptenboek design: Jore Ontwerp