Recept voor de allerlekkerste basisslof
De slof heeft haar trouwe en onvoorwaardelijke liefhebbers.
We geven je hier het basisrecept voor de slof. Met een slofring – de
echte thuisbakker wil geen ander materiaal meer – bak je zonder
problemen onweerstaanbare lekkernijen. Fervente slofbakkers doen
niets liever dan experimenteren. Een nieuwe bakwereld gaat voor
je open! Waar wacht je nog op om aan de slag te gaan?
Ingrediënten
320 gram roomboter
280 gram witte basterdsuiker
20 gram losgeklopt ei
12 gram bakpoeder
2 mespuntjes zout
1 royale theelepel citroenrasp
250 gram patentbloem
250 gram Zeeuwse bloem
Dit luxe roomboterdeeg is het lekkerst als je het een dag van tevoren bereidt. Bewaar het in de koelkast. Voor gebruik soepel kneden, uitrollen en uitsteken.
Tip van bakker Niels: bewaar het deeg, in plastic, gerust een paar dagen in
de koelkast of vriezer.
Nog makkelijker: als je geen tijd wilt verliezen met ingrediënten afwegen, dan vind je in de mix voor zanddeeg het gedroomde product. Het deeg is in een
oogwenk klaar
Let op: 500 gram Ambachtelijk zanddeeg is de totale hoeveelheid voor 2 sloffen!
200 gram vulling is voldoende voor 1 slof. Wat je teveel hebt bewaar je gewoon
in de vriezer.
Ingrediënten
500 gram mix voor ambachtelijkzanddeeg
200 gram roomboter
20 gram losgeklopt ei
25 gram citroenrasp
Ingrediënten voor de vulling
200 gram amandelspijs
210 gram aangemaakte banketbakkersroom
(60 gram mix voor banketbakkersroom en
150 gram/ml melk)
HOE GA JE TE WERK?
Meng de amandelspijs en de aangemaakte banketbakkersroom goed glad met een mixer of keukenmachine. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.
Steek vervolgens een plak uit met de slofringen maak in de slofring een randje tegen de zijkant. Spuit of schep er vervolgens een laagje aangemaakte
spijsvulling in. Bak de slof goudbruin op ongeveer 170 – 175 graden in ongeveer 25 – 30 minuten. Check goed de kleur van het deeg door de slofrand op te tillen en met behulp van een kaasschaaf check je de kleur van de bodem.
Als alles goudbruin is, haal je de slof uit de oven. Als de slof bijna afgekoeld is, haal je de ring om je baksel weg
