Informeer vrijblijvend via: [email protected] of bel : 06 – 109 309 91

Appelslof

Appelslof

Appelsloffen (zelfde deeg als voor appelrondo’s)

*te koop in de webwinkel

Ingrediënten:
320 gram roomboter
280 gram witte basterdsuiker
20 gram losgeklopt ei
12 gram bakpoeder
2 mespuntjes zout
1 royale theelepel citroenrasp*
250 gram patentbloem
250 gram Zeeuwse bloem*
Variatie-tip: Gebruik een fijne mix voor ambachtelijk zanddeeg*.
Hiermee tover je ook brosse en goudbruine appelrondo’s in een handomdraai. 
500 gram mix voor ambachtelijk zanddeeg,
200 gram roomboter
20 gram losgeklopt ei
25 gram citroenrasp

Dit deeg minimaal 1 dag vooraf bereiden. In de koelkast bewaren. Soepel kneden, uitrollen en uitsteken, bakken en genieten.

Mocht je wat deeg overhouden, dan verpak je dit in plastic en bewaar je dit in de koelkast of in de diepvriezer. Je kunt het dat de volgende keer weer verder gebruiken.Bewaar het deeg niet al te lang, want de bakwerking (volume) gaat wellicht iets achteruit. Een paar weken kan, geen maanden)

Voor de vulling:
200 gram amandelspijs*
200 gram aangemaakte banketbakkersroom*

 

  1. Vervolgens de amandelspijs en de aangemaakte banketbakkersroom goed glad mixen met een mixer of keukenmachine.
  2. Dikte deeg ongeveer 5 mm uitrollen (handig tussen twee latjes van die dikte)
  3. Je steekt een plak uit met de slofring. Dan een randje deeg.
  4. Spuit er een laagje aangemaakte spijsvulling in (als je wat van dit mengsel overhoudt, dan kun je dit in de diepvriezer bewaren.
  5. Daarop een royale laag grof gesneden Jonagold / Elstar appel (niet te zuinig) In blokjes of in schijfjes. Gebruik hiervoor de handige appelschilmachine van bakker Niels. In ieder geval een bakvaste appel gebruiken. Of begin met kaneel en gewelde rozijnen en als laatste de appel. Zo verbranden de rozijnen niet en wordt de kaneel niet te donker.
  6. Goudbruin afbakken op ongeveer 170 – 175 graden ongeveer 25 minuten. Check goed de kleur van het deeg door de slofrand op te tillen en met behulp van een kaasschaaf check je de kleur van de bodem. Als alles goudbruin is haal je de slof uit de oven.
  7. Als de slof bijna afgekoeld is, bestrijk je deze met warme abrikozen gelei / jam.

PS: de handige RVS slofringen zijn te bestellen via de webwinkel en gaan een levenlang mee!

Bekijk snel alle bakfilmpjes het YouTube kanaal van Bakken met Niels

Tags:

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ACTIES EN NIEUWSTE RECEPTEN

Niels van Til

M: 06 10930991

E: [email protected]

@BakkenMetNiels 2015

Credits

Ontwikkeling: Optimus Websites

Fotografie: @Majanka Fotografie

Receptenboek design: Jore Ontwerp