Appeltaart op zijn Frans

appeltaart-op-zijn frans

Appeltjes op een bodempje van fijn zanddeeg. Licht en knappend tegelijk.

Je hoeft niet altijd culinaire hoogstandjes uit je mouw te schudden om een lekkere taart te maken. Met eenvoudige ingrediënten creëer je een pure smaaksymfonie waar geen met slagroom overladen taart tegenop kan. De combinatie van licht gezoete appelschijfjes met een fijne bodem van zanddeeg en een vleugje kaneel laten je de originele smaak van appeltaart ervaren.

Wat heb je nodig ?

Deze keer niet veel.

De enige echte Bakken met Niels – zanddeeg. Van de mix maak je heerlijk roomboterdeeg volgens het recept dat je vindt bij appelrondo’s en appelsloffen op www.bakkenmetniels.nl

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 mm. Beleg hiermee een taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnede. Bakken met Niels heeft ook handige taartringen. Je zet je taartring op een met bakpapier beklede bakplaat. Bekleed de bakvorm – taartring met het deeg, vul de taart met appelschijfjes en bestrooi de schijfjes met wat kaneelsuiker. Heb je wat deeg over dan laat je dat gewoon over de rand hangen en vouwt het naar binnen.

Bak de taart op ongeveer 175 graden 20 – 25 minuten. Check goed de kleur van het deeg. Goudbruin is gaar.

Tip: leg een stukje bakpapier in je bakvorm – bakring. Je kunt dan makkelijk de kleur van de bodem bekijken. Wip het bakpapiertje dan even op.

Na het bakken bestrijk je je creatie met warme Bakken met Niels – abrikozen afdekgelei. Zo maak je de appeltaart helemaal af !

 

Geef een reactie