Lekker brosse roomboterkoekjes, om het eens eenvoudig te houden. Ditmaal geen ingewikkeld recept. Ditmaal geen creatieve hoogstandjes voor volleerde chefs en patissiers. Maar een eenvoudig lekker recept op basis van Zeeuwse bloem. En ze mogen er best zijn. Maar wil je toch je geliefde gasten wat extra verwennen, dan volstaat het de koekjes te versieren met een beetje poedersuiker of met chocolade glazuur.
Ingrediënten
300 gram Zeeuwse bloem 200 gram boter 100 gram basterdsuiker 2 ½ gram zout 50 gram ei 2 gram bakpoeder 5 gram citroenrasp
Hoe ga je te werk ?
- Gebruik voor dit overheerlijke deeg soepele boter (20 à 22°C), harde boter levert immers klonten op.
- Meng er met de deeghaak de fijne suiker door.
(draai het mengsel niet te lang, want dan wordt de boter te slap en
te luchtig, en te luchtig deeg bakt te bros). - Als je gebruik maakt van een mixer krab dan het mengkom tussendoor goed bij en zorg ervoor dat de massa ook los komt van de bodem.Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen. (ei, zout, citroenrasp)
- Voeg tenslotte de bloem toe, die gemengd is met de bakpoeder.
- Doorwerken tot een mooie egale massa.
(Draai het deeg niet te lang, het zou maar slap worden.
In een goed deeg zie je geen boterstrepen meer, of harde
suikerklonten). - Koelen en rusten liefst 24 uur voor de verwerking.
- Kneed het deeg weer even soepel en rol het deeg uit.
- Steek uit deeg 5 mm dikke hartjes.
- Bak de koekjes op 180°C, circa 15 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn kunnen ze uit de oven.