Hartige Pompoen rondo’s

Hartige pompoen rondo Bakken met Niels

Verras je tafelgenoten eens met gezonde hartige pompoen rondo’s. Echt iets voor lekkerbekken. En natuurlijk in de Herfst een recept met seizoen groente. Alleen een glaasje witte wijn erbij en het feest kan beginnen. En wat voor een feest!

Ingrediënten voor 10 rondo’s

  • Chinese kool
  • Halve pompoen (500 gram pompoen geschild)
  • 3 grote rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 200 gram feta
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Kerriemasala 2 -3 eetlepels (naar smaak, kan ook minder)
  • Chilipeper (optioneel)
Hartige pompoen rondo Bakken met Niels
Pompoen rondo Bakken met Niels
Hartige Pompoen Rondo
Pompoen

Hoe bereid je de hartige pompoen rondo’s

Stap 1

Haal 10 bladeren van de kool, probeer ze in z’n geheel van de kool te halen. Vul een grote pan met kokend water en wat zout en leg de koolbladeren daarin. Zorg dat de koolbladeren onder water staan. Breng het water weer aan de kook. Zodra de bladeren wat zachter zijn geworden haal je ze uit het water en leg je ze in een bak met koud water. De bladeren zijn nu zacht en makkelijk in de handige ringen van bakker Niels te leggen.

Stap 2

Snijd de ui fijn en pompoen in blokjes. En laat ondertussen de rozijnen wellen in lauwwarm water.

Fruit de ui in de olijfolie en voeg de pompoenblokjes toe. Pers de knoflook boven dit mengsel en bak dit ongeveer 10 minuutjes. Maak op smaak met kerriemasala, zout, peper en voor de  liefhebber wat chilipeper! Zet het vuur uit en verkruimel de feta door dit mengsel en roer de gewelde rozijnen erdoor. 

TIP: Ga op dit punt de oven voorverwarmen op 175 graden, zodat je straks direct door kunt en het eindresultaat heerlijk is.

Stap 3
Klop de eieren los met Parmezaanse kaas, zout, peper. Doe in elke rondo 1 koolblad, dit hoeft niet heel netjes maar probeer om de bodem “waterdicht”
te maken. Dit zal niet altijd lukken, dus geen zorgen als het niet lukt. Dat gebeurt mij ook wel eens.

Doe het pompoenmengsel in het koolblad, en giet het eiermengsel erin.

Stap 4 
Bak de rondo’s in het midden van de voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 30- 40 minuten.

En dan is het nu tijd om te genieten van heerlijke hartige pompoen rondo’s! Eet smakelijk!

Geef een reactie