Paasslof met advocaat & chocolade

Paasslof Bakken met Niels

Wat is een paasslof?

Een paasslof is een klassieker binnen de sloffen. Heerlijk bereid met advocaat en chocolade, maar daarom niet minder lekker. Integendeel. De combinatie van crème, advocaat en chocolade, met natuurlijk de heerlijk zanddeeg van Bakken met Niels smaakt overheerlijk bij een kopje verse koffie. 

Gebruik voor deze authentieke en smaakvolle slof het recept voor de basisslof van zanddeeg met de inmiddels welbekende vulling van amandelspijs en banketbakkersroom. Zie voor de basisslof ook het recept van de fruitslof.

Wat heb je nodig voor het maken van sloffen?

  • Botercrème

Smeuïg en een feestje in je mond als je de botercrème maakt zoals het hoort. Met verse boter. Een ideale topping voor heerlijke rondo’s en sloffen. Aan de basis voor de botercrème kun je allerlei verschillende smaken toevoegen, zoals mokka, Grand Marnier, Cointreau, Mandarine Napoleon, rum, karamel en natuurlijk rondom de Paasdagen een flinke scheut advocaat. Zo kun je eindeloos variëren en bouw je een prachtige verzameling kunstwerkjes op.

Basisrecept botercrème

  • 250 gram zachte roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 350 gram aangemaakte banketbakkersroom

Tip van Niels

Bovenstaande benodigdheden zijn voldoende voor twee sloffen en een schaal rondo’s. Wat je overhoudt kun je gerust 2 à 3 dagen in de koelkast bewaren. Dek de schaal af met vershoudfolie. Voor gebruik klop je de crème weer even op. Heerlijk op een plak zelfgebakken cake.

Hoe bereid je deze advocaatslof?

Maak de botercrème op smaak met advocaat. Maak de basisslof op door nestjes met botercrème op de slof te spuiten en vul deze nestjes met behulp van een spuitzak van advocaat.

Tenslotte decoreer je de slof met streepjes gesmolten chocolade of chocoladeschaafsel.

Dit ware kunstwerk zou zeker niet misstaan in de etalage van een professionele banketbakker.

Tip van bakker Niels: mocht de crème in de schift gaan, geen paniek. Zet de mengkom met de crème even in heet water of blaas met een föhn warme lucht door de crème terwijl je deze luchtig klopt. Bovendien wordt de crème dan wat zachter en is zo makkelijker op te spuiten.

Tip van bakker Niels: ben je meer fan van mokka of karamel, dan vul je de nestjes met deze smaakjes.

Het wordt sowieso genieten tot de laatste kruimel !

Bestel hier alles wat je nodig hebt voor de paasslof

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €23.44.Huidige prijs is: €18.00. incl. btw

Geef een reactie