Informeer vrijblijvend via: [email protected] of bel : 06 – 109 309 91

Recept WALDKORN ®  THE ORIGINAL

Waldkorn ®  staat voor vakmanschap en authenticiteit, ook voor de ambachtelijke hobbybakker. Het originele Waldkorn ® -brood  – de Waldkorn ®  Classic – kwam in 1989 op de Nederlandse markt. Een donker, luchtig meergranenbrood, rijkelijk gedecoreerd met extra granen en zaden. Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard.
Sindsdien groeide Waldkorn ®  uit tot het bekendste broodmerk op de markt. Hoe gezellig is het om thuis je eigen Waldkorn ® -brood te bakken ?

En bakker Niels blijft ook verder innoveren, met nieuwe smaken die volledig aansluiten bij de verwachtingen van vandaag én morgen.

Goed om te weten :
Lekker, luchtig en voedzaam donker meergranenbrood
Boordevol granen en zaden: tarwe, rogge, gerst, haver, mout, lijnzaad, soja en zonnebloem

Recept:

  • 250 gram Waldkorn Classic
  • 250 gram Tarwebloem of Volkorenmeel
  • Let op: de Waldkorn Classic is een basis die je dus altijd mengt met een eiwitrijke tarwebloem of volkorenmeel. Zo kun je dus volop variëren.
  • 5 – 11 gram gist (als je bolletjes wil bakken, dan iets meer gist)
  • 280 – 320 ml water, water is volume en zorgt voor een mooi soepel deeg.
    Tip van bakker Niels: voeg niet in een keer al het water toe. Op het laatst kun je water “bijwassen”. Het wordt dan beter opgenomen.
  • Eventueel 25 gram roomboter
  • Waldkorn Classic bevat al zout, dus die hoef je niet meer toe te voegen.

Werkwijze:

  • Kneed alle grondstoffen tot een homogeen deeg.
  • Spiraalkneder: 12 minuten langzaam, 3 minuten snel.
  • Traditionele kneder: 20 – 25 minuten.
  • Of in de broodbakmachine het deeg – programma.
  • Deegtemperatuur: 25 graden
  • Voorrijs: 20 – 40 minuten
  • Vorm: lang of bollen
  • Decoratie: rol het deegstuk eventueel of de bollen door een decoratiemix
  • Narijs: 60 minuten
  • Bakken: ongeveer 35 – 45 minuten, afhankelijk van de grootte van de deegstukken, oven op ongeveer 220 graden, bevochtig de deegstukken met behulp van plantensproeier.
    Of zet een bakje water in de oven. Na 30 minuten het bakje water uit de oven halen zodat de korst mooi krokant gebakken wordt.

Dat wordt genieten tot de laatste kruimel.

Tags:

Geef een reactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ACTIES EN NIEUWSTE RECEPTEN

Niels van Til

M: 06 10930991

E: [email protected]

@BakkenMetNiels 2015

Credits

Ontwikkeling: Optimus Websites

Fotografie: @Majanka Fotografie

Receptenboek design: Jore Ontwerp