Informeer vrijblijvend via: [email protected] of bel : 06 – 109 309 91

Karamelnotenslof

Een slof is een slof zou je denken, maar niets is minder waar!
Dit is een ware topper voor de slof liefhebber en een traktatie voor op elk feestje.
De lekkere stukjes walnoot geven je slof een heerlijk aroma dat je tijdens het bakken al het water in je mond doet komen.
De combinatie van het zoete van de slof met het knapperige van de walnoot is op en top genieten.

Ingrediënten voor de karamelnotentopping:

  • 625 g suiker
  • 175 g blanke stroop
  • 175 g honing
  • 275 gram slagroom
  • 175 gram roomboter

Ingrediënten notenmelange

  • 250 g halve amandelen (zonder vlies)
  • 250 g hele hazelnoten (zonder vlies)
  • 75 g gebroken walnoten
  • 75 g pistachepitten
  • 75 g pecannoten

Hoe ga je te werk?

Begin met het bakken van de slof. Voor het recept van de slof kan je kijken bij de recepten voor de appelslof of verse fruitsloffen. Let op: de amandelspijs meng je deze keer niet met aangemaakte banketbakkersroom, maar je mengt de amandelspijs met zelfgemaakte karamel. Deze karamel maak je minimaal een dag vooraf zodat deze goed afgekoeld is. Meng 500 gram amandelspijs met 1 ei en maak het verder op smaak met je huisgemaakte karamel.

Doe de blanke stroop, de honing en de suiker in een royale hoge pan en roer het even kort door.
Om te zorgen dat het proces goed verloopt, is het belangrijk om tijdens het karamelliseren niet te roeren. Laat het mengsel rustig op een middelmatig vuur karamelliseren totdat er een mooie lichte karamel kleur zichtbaar wordt. Des te langer de massa kookt, des te pittiger de karamel wordt. De keuken wordt met een heerlijke karamelgeur gevuld. Haal de pan op tijd van het vuur zodat de suiker niet verbrandt.

Giet nu de ongezoete verwarmde slagroom rustig bij de karamel en roer het mengsel goed met een houten spatel.

Nu kan de boter toegevoegd worden en zodra deze gesmolten is, voeg je het notenmengsel toe. De amandelen, hazelnoten en pecannoten bruineer je vooraf in de oven.

De afgekoelde slof voorzien van een mooie laag karamel met noten. Deze karamelnotentopping moet uiteraard een beetje lauw zijn zodat je het goed kunt verdelen over je slof (niet te vloeibaar anders loopt het weer van de slof af).

Tip van Bakker Niels :
de karamelnotentopping is wekenlang houdbaar in de koelkast, maar ook heerlijk over een plak cake of door de vanillevla!

Tags:

Geef een reactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE ACTIES EN NIEUWSTE RECEPTEN

Niels van Til

M: 06 10930991

E: [email protected]

@BakkenMetNiels 2015

Credits

Ontwikkeling: Optimus Websites

Fotografie: @Majanka Fotografie

Receptenboek design: Jore Ontwerp