Suikerbrood in de broodbakmachine

Suikerbrood in de broodbakmachine

Het geheim van heerlijk suikerbrood in je broodbakmachine

In de handleiding van iedere broodbakmachine lees je dat parelsuiker uit den boze is. De harde suiker kan lelijke krassen maken op je bakvorm. Maar daar hebben we iets op gevonden, Met de hand eventjes de suiker door het deeg, een lapje deeg eromheen, weer in de broodbakmachine en het programma loopt verder.

Alsof er niets gebeurd is. Maar echte broodbakkers weten wel beter. Het geheim van een zacht luxebrood dat samen met de stukjes kaneel – parelsuiker heerlijk wegsmelt in je mond.

Wat heb je nodig ?

Neem Original Luxebrood en Boerenwit van Soezie. Deze twee samen zorgen voor een fijn deeg voor luxe broden, zoals suiker – en rozijnenbrood.

250 gram Original Luxebrood en 250 gram Boerenwit, 8 – 10 gram zout, 25 gram roomboter, 15 gram droge gist. Ongeveer 330 ml water.

In de bakkerij wordt vaak krentenbroodpoeder toegevoegd. Dit maakt het brood nog lekkerder. Voeg ongeveer 25 gram krentenbroodpoeder toe aan 500 gram mix / meel.

Voor de vulling:

175 gram Bakken met Niels – parelsuiker, klein blokje roomboter en natuurlijk mag de kaneel niet ontbreken.

Hoe ga je te werk ?

Doe alle ingrediënten behalve de parelsuiker in de broodbakmachine. Kies bij voorkeur voor het snelprogramma. Meestal is dat ongeveer 2 uur. Na ongeveer 20 minuten is het deeg gekneed. Geef het nog een rijs van ongeveer 20 – 25 minuten. Haal vervolgens het deeg uit de bakvorm. Weeg een deegstuk van ongeveer 200 gram af. Bestuif je werkblad met een klein beetje bloem. Rol het dun uit. Smelt een klein blokje roomboter in een pannetje, of in een glazen schaaltje in de magnetron (lage stand). Meng de parelsuiker met de gesmolten boter. Voeg ook wat kaneel toe. Deze overheerlijke vulling werk je door het overgebleven deeg. Gebruik hier de handige Bakken met Niels – deegkrabber voor. Strooi ook wat kaneel op het deeg. Maak er een mooie bol van. Wikkel het uitgerolde deegvel nu om de bol heen en maak het geheel weer bolvormig. Op deze manier kan de parelsuiker geen krassen meer maken op de bakvorm. Leg het deeg (zonder kneedhaak) terug in de broodbakmachine met de sluiting naar beneden en laat het programma gewoon verder lopen. De machine zal niet meer kunnen kneden, omdat je de kneedhaak hebt weggenomen. Het deeg zal nog een tijdje rijzen en daarna netjes gebakken worden.

Tip van bakker Niels: je kunt ook een iets kleiner suikerbroodje bakken. Gebruik van 200 gram Original Luxe brood en 200 gram Boerenwit. Dus 4/5 van het recept. Dus van alles iets minder.

Kom je er niet helemaal uit? Stel je vraag via WhatsApp: 06 – 109 309 91 en bakker Niels helpt je graag.

Ook een suikerbrood bakken? Maak dan kennis met het Bakken met Niels – suikerbroodpakket!

Geef een reactie